fbpx

מושגים מקצועיים

פריים ביי פריים FRAME BY FRAME

איך השיטה עובדת?

שיטת פריים ביי פריים (Frame by Frame) היא שיטה חדשנית ומתקדמת לסריקת סרטי פילם, סרטי הפילם שלכם מורכבים מאלפי תמונות שכשהיו מוקרנות במהירות מסוימת הן נותנות תחושה של סרט נע. בדרך כלל הקרינו כ 24 תמונות או פריימים לשנייה ברוב הפורמטים של פילם. המכשיר המקצועי שלנו במעבדה יודע לזהות ולסרוק כל תמונה בסרט על ידי חיישן מיוחד, מנורה ומצלמת 2K. לאחר הרצת הסרט אנו מקבלים אוסף של אלפי תמונות איכותיות שמהן מורכב הסרט, לאחר מכן התמונות נכנסות לתוכנה ייעודית אשר מעבדת את הסרט במהירות המקורית בה הסרט צולם לקובץ MOV  איכותי ללא דחיסה ,בנוסף לקובץ זה הלקוח מקבל קובץ נוסף של כל סרט , קובץ mp4 דחוס ולאחר ניקוי רעשי רקע.

הכנה וניקוי הסרטים לפני לסריקה

סרטי הפילם הישנים שלכם הם זיכרונות יקרים לליבכם ואנו רוצים לשמור עליהם בצורה הכי טובה ומקצועית שיש. לכן כאשר אנו מקבלים סלילי פילם אנו מברישים ומנקים אותם, מריצים אותם על מנת לאוורר , מחברים לידרים ומדביקים חיבורים פגומים בציוד ייעודי.

יתרונות השיטה

  • הסרט נסרק תחת בקרה של עורך וידאו. העורך מווסת את רמת התאורה והחדות ועושה תיקון של צבעים, לאחר הסריקה נעשה זיהוי של המהירות בה צולם הסרט במקור.
  • בשיטה זו אין תופעת הבהוב (Flickering) התמונה יציבה וברורה כקריסטל.
  • מקור אור לד המספק מגוון צבעים מרהיבים, האור הוא אחיד, אין מצב שבו הסרט נראה "בוער".
  • מסגרת הסורק אחידה וחדה, ומאפשרת העברה של 100% של התמונה, ללא קטימה של המידע.
  • ניתן להמיר בסריקה גם סרטים עם סאונד אופטי או מגנטי באיכות גבוהה. על מנת לבדוק אם יש לכם סאונד בסרטים לחצו כאן (קישור לשאלות ותשובות בנושא פילם – שאלה על סאונד ) .

טלסינה

שיטת הטלסינה היא שיטה מיושנת מאוד להמרת סרטי פילם לפורמט דיגיטלי , בתחילה היו מעבירים את הסרטים לקלטות וידיאו ולאחר מכן עם התפתחות העולם הדיגיטלי התחילו להמיר אותם לקבצים דיגיטליים. השיטה עובדת על הקרנה של הסלילי במקרן ולכידת הסרט בעזרת מצלמה פשוטה.

מדוע שיטת הטלסינה לא מומלצת?

  • המצלמה שלוכדת את הסרט היא מצלמה פשוט עם פוקוס אוטומטי אשר לא יודעת לבצע סנכרון על המהירות הנכונה של הסרט.
  • כתוצאה מסנכרון לא טוב התוצאה לא איכותית ויש הבהובים ומריחות לאורך כל הסרט.
  • התוצאה יוצאת עם צבעים דהויים.


היזהרו מחיקויים

מעבדות אחרות או אנשי מקצוע שמעבירים בשיטות הקרנה על קיר או פריזמה של הסרט וצילומו – בשפת החובבנים 'טלה-קיר' ישירות לDVD או לקובץ דיגיטלי.
מעבדות אלה מתמחרות את העבודה על פי דקה – להבדיל מ-האורך בפיט/מטר – התוצאה תהיה באיכות ירודה.
מעבדות אלו עשויות לגרום, פגיעה בשיניים של הסרט או שריטות באמולסיה של הסרט זהו נזק בלתי הפיך לסרטים שלך.
פגיעה בסרט לא תאפשר להעביר אותו  בעתיד בשיטת Frame by Frame באופן איכותי מלא.

בקלטות וידיאו אנלוגיות מופיעה עם השנים תסמונת "Sticky-shed styndrome". הקלטות סופגות לחות (הידרוליזה) מה שפוגע בסליל המגנטי וגורם לו להידבק וכל המידע  שנמצא על הסליל עלול להימחק או להיפגע.  רוב קלטות הוידיאו שלכם כנראה צולמו לפני 20 שנה ומעלה ולכן סיכוי רב שעם השנים הסליל המגנטי קיבל את תסמונת זו והצטברה לחות שפגעה בחומר שנמצא על הקלטת. הזיכרונות שלכם יקרי ערך לליבך ולמורשת שלכם ואתם בטח רוצים לבצע המרה פעם אחת ויחידה בצורה המקצועית ביותר ועם התוצאות האיכותיות ביותר. ולכן מומלץ מאוד לבצע הנקרא אינקובציה לקלטות. 

      הפתרון שלנו לתסמונת של ספיגת הלחות הוא תהליך האינקובציה, אנו "אופים" את הקלטות בתנור ייעודי בטמפרטורה נמוכה ומבוקרת של 54 מעלות עד 60 מעלות למשך 1 עד 8 שעות מה שנותן פרק זמן של מספר חודשים בו הנתונים שעל הסליל המגנטי חוזרים למצב בהן הן צולמו וכך ניתן להמיר אותם באיכות טובה לקבצים דיגיטליים. תהליך האינקובציה אינו גורם נזק לקלטות וידיאו להפך הוא משפר וממקסם את האיכות שלהן.

אנו ממליצים לבצע את האינקובציה לקלטות שלכן במיוחד אם יש לכם קלטות וידיאו אנלגויות או סלילי וידיאו Open Reel או סלילי אודיו מגנטיים.  

חשוב מאוד לא להריץ את הקלטות בבית בשום מכשיר וידיאו , פעולה זאת עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לקלטות.

כחלק מתהליך סריקת שקופיות , סריקת תמונות וסריקת נגטיבים אנו מבצעים תהליך שנקרא בשפה המקצועית Color Restoration או Color Recovery. בסריקה אנו משתמשים בסורקים ותוכנות מקצועיות אשר יודעות לזהות את גוון הצבע המקורי של התמונה ומשפרות אותה כחלק מתהליך הסריקה.

 

ראשי תיבות , Joint Photographic Experts Group הוא פורמט דחיסה גרפי בקובצי מחשב לדחיסת תמונות שפותח בסוף שנות השמונים וקרוי על שם הקבוצה שתקננה את הפורמט . נחשב לאחד הפורמטים הנפוצים והיעילים לדחיסת תמונות. בפורמט זה ניתן לשלוט על רמת הדחיסה של הקובץ , ככל שהקובץ דחוס יותר כך איכות התמונה נמוכה יותר. בתהליכי הסריקה שאנו מבצעים במעבדת לינוף אנו דוחסים את הקובץ באופן מינימלי על מנת לשמור על איכות התמונה. במידה והלקוח רוצה קבצים גדולים ואיכותיים יותר ניתן לסרוק לקבצי TIF . ​

ראשי תיבות –  Portable Network Graphics פורמט הדוחס את המידע אך לא מאבד נתונים.בדרך כלל בסריקה לא נייצא את קבצי PNG .

ראשי תיבות Tagged Image File Format הוא פורמט אחסון לקובצי תמונות מפת סיביות. שיטת המיפוי של TIF מבוססת על פיקסלים והיא כוללת תמיכה בריבוי שכבות. TIF הוא פורמט גמיש יחסית, אשר יכול להכיל קבצים באיכות גבוהה, תומך בצבעים מ־1 ועד 24 ביט, תומך ברקע שקוף, שומר את המידע על התמונות, תומך בכמה אלגוריתמים של דחיסה ללא איבוד מידע וניתן לשימוש במכשירי ובתכנות פקס, סורקים, מדפסות ותכונות לזיהוי כתב או לפרוק ועיבוד תמונה. לכן הוא פופולרי בקרב גרפיקאים, בדפוס, צלמים ובתעשיית ההוצאה לאור.

פורמט (באנגלית : גולמי, לא מעובד) הוא פורמט לקובצי תמונות המופקים ממצלמה דיגיטלית. המצלמה שומרת לקובץ את המידע מחיישן האור אחרי פעולות עיבוד מינימליות וללא פעולת עיבוד הצבע.

MP4 הוא פורמט מולטימדיה דיגיטלי הנפוץ ביותר לאחסון וידאו ושמע, בתהליכי המרת קלטות וידיאו וסריקת סרטי פילם אנו מייצאים קבצים גדולים יותר כמו AVI או MOV ולאחר מכן מאבדים אותם לקבצי MP4 דחוסים יותר אשר מתאימים יותר לצפייה בנגני מחשב וטלוויזיה. ​

אמ.או.וי (MOV) הינו פורמט נפוץ לאחסון סרטים ושאר קבצי וידאו.
הקובץ משתמש באלגוריתם הנוצר על ידי אפל אך הינו עובד על שתי מערכות ההפעלה מק ו-ווינדוס. הפורמט הנ"ל נתמך על ידי מגוון תוכנות וניתן ליבא ולייצא אותו על ידי רוב התכונות לעריכה וניגון וידאו הפופולריות בשוק.

Audio Video Interleave (גם Audio Video Interleaved), הידוע בראשי התיבות AVI, הוא פורמט מכל למולטימדיה שהוצג על ידי מיקרוסופט בנובמבר 1992 כחלק מטכנולוגית וידאו לחלונות. קובצי AVI יכולים להכיל וידאו ושמע בקובץ מכל המאפשר השמעת השמע עם וידאו סינכרונית. 

פורמט הקובץ אבי (AVI) עובד עם מגוון נגני וידאו אך לרוב נדרש חיבור לאינטרנט על מנת לצפות בהם. הם משתמשים בדחיסה נמוכה יותר מפורמטים אחרים כגון MOV ו- mp4 כלומר הנפח של הקובץ גדול יותר  לכן הוא פחות מתאים לצפייה בטלויזיות אלא יותר לעריכה וגיבוי. 

רזולוציה או בעברית “כושר הפרדה” או "כושר הבחנה". בתמונות דיגיטליות המונח מתייחס לכמות הפיקסלים בתמונה. במילים פשוטות, רזולוציה מתארת עד כמה ניתן להתקרב אל אזורים בתמונה ועדיין לקבל פרטים חדים. ככל שמספר הפיקסלים בתמונה גדול יותר כך התמונה איכותית יותר. רזולוציה נהוג למדוד בשתי דרכים שונות המציינות למעשה את אותו הדבר: מספר הפיקסלים בתמונה. דרך אחת – בשני מספרים שלמים , כשהראשון הוא מספר הטורים (גובה), והשני מספר השורות (רוחב), לדוגמה: 480×640. דרך שניה – ציון הרזולוציה כסכום כל הפיקסלים בתמונה, מה שנהוג לכנות מגה פיקסל , תוצאת ההכפלה של כמות הפיקסלים לרוחב התמונה, וכמות הפיקסלים לאורכה, חלקי מיליון.

פיקסל באנגלית היא יחידת מידע גרפית בסיסית במחשב, המתארת נקודה בתמונה דיגיטלית. החלק הקטן ביותר של הקווים, התווים, והצורות שעל צג המחשב או בתמונה המודפסת. כל תמונה בנויה ממאות אלפי עד עשרות מיליוני נקודות קטנות, ונקודה זו היא יחידת תמונה.​

גלילה לראש העמוד

נשמע מעניין?

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם